Τηλέφωνο: 210.2628332 | Ανδρομάχης & Χασιάς 131.22 Ίλιον  | mail@2epal-iliou.att.sch.gr

Δράσεις Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού 2018-19

Δημοσιεύτηκε από τον/την Χουστουλάκη Ε. στις

Ειδικότητα Μηχανικών  Εμπορικού Ναυτικού  στο 2ο ΕΠΑΛ Ιλίου

Το σχολικό έτος 2018-19, το 5ο Εργαστηριακό Κέντρο διοργάνωσε εκπαιδευτικές δράσεις για τους μαθητές της ειδικότητας Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού στην Ergotrak του ομίλου Σφακιανάκη.

Δράσεις:
  • 6/12/2018: Εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ergotrak και συγκεκριμένα στους χώρους επισκευής & συναρμολόγησης κινητήρων και ηλεκτροπαραγωγών ζευγών της Cummins.
  • 11/4/2019: Διοργάνωση από την Ergotrak Εκπαιδευτικής επίσκεψης, σε πλοίο της γραμμής Πέραμα – Σαλαμίνα, εξοπλισμένο με συστήματα και μηχανές της Cummins.

Λίγα λόγια για την Ergotrak
Ergotrak

H Ergotrak είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της Cummins Incorporated, του μεγαλύτερου κατασκευαστή κινητήρων στον κόσμο από 200 ίππους και άνω. Το τμήμα Κινητήρων και

Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών δραστηριοποιείται σε όλες τις αγορές που εξυπηρετούνται από την Cummins:  την Cummins στους κινητήρες θαλάσσης και την Cummins Power Generation (CPG) στα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη.

1η επίσκεψη

Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και αναλυτική παρουσίαση όλων των τμημάτων επισκευής κινητήρων αλλά και των τμημάτων προετοιμασίας νέων κινητήρων και ηλεκτροπαραγωγών ζευγών της Cummins που προορίζονται για εγκατάσταση.

2η επίσκεψη

Μια αξέχαστη μέρα σε πλοίο της γραμμής Πέραμα – Σαλαμίνα. Το Ελληνικής κατασκευής πλοίο εξοπλισμένο με όλα τα συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμός, ξεκίνησε τα δρομολόγια πριν τρείς μήνες.

Τόσο οι φωτογραφίες όσο και τα βίντεο μιλούν από μόνα τους.

Θερμές ευχαριστίες στον όμιλο Σφακιανάκη για  τη μεταφορά τεχνογνωσίας στο σχολείο μας.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε μερικά χρήσιμα βίντεο από ενημέρωση που μας έγινε από έμπειρους εργαζόμενους πάνω στο ferry boat

Μηχανοστάσιο Α΄

Μηχανοστάσιο Β΄

Γέφυρα

Δοκιμαστική Λειτουργία Μηχανής

Βιολογικός Καθαρισμός