Τηλέφωνο: 210.2628332 | Ανδρομάχης & Χασιάς 131.22 Ίλιον  | mail@2epal-iliou.att.sch.gr

Ενημέρωση Προς Γονείς

Δημοσιεύτηκε από τον/την Χουστουλάκη Ε. στις

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 2ου  ΕΠΑΛ  ΙΛΙΟΥ

Σας Ενημερώνουμε :

  • Οι αίθουσες διδασκαλίας δεν ανταποκρίνονται στην αναλογία του ΕΟΔΥ που όριζε 1(ένα) μαθητή ανά 7 τ.μ , συνεπώς  σε αίθουσες 50-60 τ.μ θα μπορούσαν να μπουν 8-9 μαθητές. Έτσι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας για 15 μαθητές ανά τάξη, δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Γι΄ αυτό το λόγο το μεσημέρι της Κυριακής ο ΕΟΔΥ διέγραψε την αναλογία αυτή, αφήνοντας τα παιδιά σας (μαθητές) και τους καθηγητές τους, να βρίσκονται εκτεθειμένοι στη διασπορά του ιού.
  • Στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, βρίσκονται δύο Λύκεια και ένα  Ε.Κ, με σύνολο μαθητών περίπου 500. Όλα αυτά τα παιδιά, προαυλίζονται σε κοινές αυλές και υπάρχουν ελάχιστες βρύσες για να πιούν νερό. Ο συνωστισμός είναι αναπόφευκτος (το κυλικείο θα παραμείνει κλειστό).
  • Ενώ έχει σταλεί υγειονομικό υλικό (αντισηπτικά, σαπούνια), δεν υπάρχουν μάσκες για όλους τους μαθητές γιατί το Υπουργείο θεωρεί ότι η χρήση της στο σχολείο είναι προαιρετική , ενώ αντίθετα στα λεωφορεία είναι υποχρεωτική. Τα συμπεράσματα δικά σας….
  • Το σχολείο δεν εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, γιατί οι μαθητές του έρχονται από περιοχές που καλύπτουν το σύνολο σχεδόν του Ν. Αττικής  με ΜΜΜ, με ότι αυτό συνεπάγεται…
  • Το σύνολο σχεδόν των εκπαιδευτικών, βρίσκεται σε ηλικίες 45-62 ετών, ανήκοντας σε ευπαθείς ομάδες με προβλήματα υγείας. Ειδικά οι αναπληρωτές, δεν μπορούν να κάνουν χρήση άδειας, αφού για αυτούς σημαίνει χάσιμο του ημερομισθίου , συνεπώς είναι αναγκασμένοι να παρουσιαστούν στο σχολείο.

Για αυτούς τους λόγους, και επειδή θεωρούμε,  ότι ειδικά για τους μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου η εκπαιδευτική διαδικασία θα έχει διάρκεια 10 ημερών μόνο, άρα δεν μιλάμε για ουσιαστική κάλυψη ύλης αλλά για συγχρωτισμό δεκάδων μαθητών, επειδή δεν υπάρχει ουσιαστική κάλυψη για την υγεία όλων μας (μαθητές, καθηγητές) και τελικά με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη απέναντι σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε με αίσθημα ευθύνης , ζητώντας από εσάς την προσοχή σας και το μερίδιο στην ατομική και συλλογική ευθύνη .

  • Υπενθυμίζουμε, ότι σε κάθε περίπτωση δεν υλοποιούμε  την προφορική εντολή περί ζωντανής αναμετάδοσης των μαθημάτων , αφού πρόκειται για αντισυνταγματικό μέτρο που αφορά στην προστασία προσωπικών δεδομένων μαθητών και καθηγητών.
  • Με την παρουσία των εκπαιδευτικών στο σχολείο από τις 6/05/2020, πρακτικά διακόπτεται η εξ΄αποστάσεως σύγχρονη διδασκαλία, για τους μαθητές που θα έρθουν στο σχολείο στις 18/05/2020.
  • Επίσης σας ενημερώνουμε ότι αν στο σπίτι του μαθητή υπάρχει άτομο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, υπάρχει η δυνατότητα να κατατεθεί στο σχολείο υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα, για να μην υπολογιστούν οι απουσίες του μαθητή.
Κατηγορίες: Ενημέρωση-Νέα