Τηλέφωνο: 210.2628332 | Ανδρομάχης & Χασιάς 131.22 Ίλιον  | mail@2epal-iliou.att.sch.gr

Η σύγχρονη τηλεκπαίδευση στο σχολείο μας

Δημοσιεύτηκε από τον/την Χουστουλάκη Ε. στις

Φωτογραφία από Kidaha από το Pixabay

Ενημερώνουμε όλους τους γονείς και μαθητές του σχολείου μας ότι από τις 26 Μαρτίου έχει ξεκινήσει στο σχολείο μας η σύγχρονη τηλεκπαίδευση για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου. Ενώ από την Δευτέρα 30 Μαρτίου ξεκίνησε και για την Α΄και Β΄ τάξη.

Για την υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης χρησιμοποιείται η εφαρμογή webex metings που αποτελεί την επίσημη πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Στην τηλεκπαίδευση μπορούν να συνδεθούν οι μαθητές αφού λάβουν από τον καθηγητή τους email που θα τους ενημερώνει για την ημέρα, την ώρα και το μάθημα καθώς και για το σύνδεσμο που θα χρησιμοποιήσουν για να συνδεθούν. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό το σχολείο να διαθέτει email επικοινωνίας του κηδεμόνα το οποίο να είναι σε χρήση και να παρακολουθείτε για τυχόν εισερχόμενη αλληλογραφία.

Ο μαθητής μπορεί να συνδεθεί από υπολογιστή, από smartphone ή tablet. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα σύνδεσης και από σταθερό τηλέφωνο σε περίπτωση έλλειψης των παραπάνω συσκευών.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε οδηγίες σύνδεσης στην εφαρμογή webex ανάλογα με τον τύπο της συσκευής που χρησιμοποιείτε.