Τηλέφωνο: 210.2628332 | Ανδρομάχης & Χασιάς 131.22 Ίλιον  | mail@2epal-iliou.att.sch.gr

Covid-Διαδικασία προσέλευσης μαθητών στο σχολείο

Δημοσιεύτηκε από τον/την Χουστουλάκη Ε. στις

2021-09-13

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και δυστυχώς για άλλη μια σχολική χρονιά είμαστε υποχρεωμένοι  να τηρήσουμε τα μέτρα πρόληψης της διασποράς κρουσμάτων κορονοϊου στις σχολικές εγκαταστάσεις.

Αναλυτικά οι μαθητές θα προσέρχονται στις σχολικές μονάδες ως εξής:

  1. Μαθητές που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει στο παρελθόν (τελευταίο εξάμηνο)

Για τους μαθητές αυτούς είναι υποχρεωτικός ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος που  θα πρέπει να διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. 

Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές θα πρέπει κάθε Δευτέρα και Πέμπτη να διενεργούν αυτοδιαγνωστικό τεστ έτσι ώστε κάθε Τρίτη και Παρασκευή κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο    να φέρουν μαζί τους συμπληρωμένη την σχολική κάρτα. 

Για την έκδοση της σχολικής κάρτας πρέπει να επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο για τη δήλωση αυτοδιαγνωστικών τεστ COVID-19 – Self tests ΕΔΩ

Στη συνέχεια κάνετε εισαγωγή με τους κωδικούς taxisnet – Επιλέγετε: Σχολική κάρτα για COVID-19 Συμπληρώνετε τα πεδία και εκτυπώνετε.

Διαφορετικά μπορείτε να εκτυπώσετε ΕΔΩ την σχολική κάρτα και να την συμπληρώσετε χειρόγραφα.

Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να φροντίσετε να συμπληρώσετε πάνω στην εκτυπωμένη κάρτα τον  σχετικό κωδικό που εμφανίζεται κατά την ηλεκτρονική δήλωση του αποτελέσματος.

Υπενθυμίζουμε εδώ στους γονείς και στους μαθητές ότι  από την  Τετάρτη 8/9/2021 έως την Παρασκευή 17/9/2021 θα διατίθενται από τα φαρμακεία 6 self-tests για τρεις εβδομάδες.

2. Μαθητές οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει στο παρελθόν (τελευταίο εξάμηνο)

Οι μαθητές αυτοί δεν υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικά τεστ. Έχουν απλά την υποχρέωση να φέρουν μαζί τους το αντίστοιχο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

 

Επιπλέον σύμφωνα με την υπουργική απόφαση η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική από όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για όσο διάστημα παραμένουν στο σχολείο.

 

Σχετικά:   10-09-21 ΦΕΚ_Λειτουργία εκπαιδ.μονάδων κατά την έναρξη του σχ. έτους 2021-22 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του Κορωνοιού covid-19 κατά τη λειτουργία τους

Το ΦΕΚ σε μορφή pdf